Vimpaimet

iPhone 8
sunnuntai, 8.10.2017

Nyt ollut käytössä reilun viikon uusi iPhone 8. Vanha iPhone 6 olikin kolme vuotta vanha, ja eron kyllä huomaa. Kaikki vaan toimii paljon sulavammin. En jaksanut odottaa iPhone X:ää, jota varmasti saisi odottaa viikon jos toisenkin, eikä se siinä ollut mitään sellaista ominaisuutta jota olisin kaivannut. Onhan se paljon kalliimpikin. Nekin rahat saa hyödyllisempään käyttöön, eli toisiin vimpaimiin :)

iMac 27 i7
maanantai, 31.7.2017

Pitkäääääään odotettu iMac saapui viime viikolla. Melkein 6 viikkoa saikin odotella, Applen toimitusvaikeuksien vuoksi. Päivitin lähinnä sen vuoksi että vanhasta iMacista sai vielä hyvin vaihdossa, ja sain nyt koneen SSD levyllä ja 5K näytöllä. Kokoonpano on:

iMac 27 5K retina
-4.2Ghz i7
-24 Gb RAM
-512 SSD
-Radeon Pro 575 4Gb

BeatsX
sunnuntai, 9.4.2017

Koska Bosen langattomat kuulokkeet toimineet hyvin ja ovat käytössä mukavat, niin ostin myös langattomat nappikuulokkeet.

Bose QuietComfort 35
tiistai, 29.11.2016

Löysin Black Friday tarjouksesta Bose QuietComfort 35 -vastamelukuulokkeet. Jonkun aikaa niitä olenkin katsellut, ovat vain olleet melko kalliit omalle kukkarolle (n. 420e). Nyt tarjouksesta sain ne 348 eurolla (sis toimituksen). Tarjous tuli vastaan Webhallen-nimisestä verkkokaupasta, tilaus ja toimitus menivät mallikkaasti.

Vahvistin ja kaiuttimet
torstai, 22.9.2016

Vaihdoin vähän käytössä olleen Sonos Play5:n uuteen vahvistimeen ja kaiuttimiin. En oikein löytänyt Play5:lle käyttöä, ja välillä käyttökin tuntui hankalalta Sonos-sovelluksen kautta.
Sinänsä Sonos on laitteena kyllä laadukas ja televiossa Playbar on kyllä hyvä laite. Mutta Play5 ulos ja Denon CEOL Piccolo N4 ja Monitor Audio Bronze 1:t tilalle. Denon on pelkästään striimakseen soveltuva pieni laite, josta on karsittu kaikki turha. Tämän tyyppistä laitetta juuri hain, koska kaikki musiikki tulee Airplayn kautta IOS-laitteista. Hyvältä vaikuttaa. Ja kaupat tein taas Marekilla.

Eaton Protection Station
maanantai, 5.9.2016

Jo toinen APC-merkkinen UPS (APC Back-UPS ES 700VA) meni rikki heti takuuajan päätyttyä, jota ei edes uusi akku pelastunut. Joten ajattelin vaihtaa merkkiä, ja ostin Eaton-merkkisen UPS:n (Eaton Protection Station 800VA / 500W) verkkokaupasta. Jospas tuo kestäisi niin pitkään että saisi tarvittaessa henkiin uudella akulla.

Apple TV
tiistai, 3.11.2015

Tilasin Apple Storesta uusimman Apple TV-version (4th generation). Yhden päivän ”kattavalla” testauksella laite vaikuttaa hyvältä. Suurimpana uutuutena (ainakin minulle) on mahdollisuus ostaa sovelluksia myös Apple TV:n puolella. Esimerkiksi HBO Nordic oli tuonnut heti oman sovelluksensa storeen. Muutenkin uusi versio tuntuu nopeammalta ja käyttöliittymä selkeämmältä.

Modeemi
keskiviikko, 23.9.2015

Päivitin vielä modeeminkin, Telewell TW EA501:n tilalle tuli Zyxel AMG1001, joka sisältää huikean määrän portteja, eli yhden. Eipä sitä enempää kaipaa WiFi reitittimen kanssa.

Asus RT-AC68U
maanantai, 21.9.2015

Vanha, Buffalo (WZR HP-G300NH) WiFi-reititin tuli ns. tiensä päähän, ja vaati useamman bootin päivässä, joten päätin ostaa uuden: Asus RT-AC68U.

iPad Air 2
maanantai, 14.9.2015

Päivitin vanhan iPad 3 version iPad Air 2:een. Laite on paljon kevyempi kuin vanha ja myöskin nopeampi. Nopeus johtuu tehokkaammasta prosessorista, kuin myös kasvaneesta RAM:n määrästä (1Gb>2Gb). Tällä viikolla tuleva IOS 9 päivitys tuo myös lisää ominaisuuksia, joita kaikkia ei tule vanhemmalle laitteelle.
Ostin laitteen Gigantista, ja käytin heidän tarjoamaa vanhan laitteen hyvityspalvelua.